26 Şubat 2013 Salı

OSCAR 2013



Bu yıl 85'incisi düzenlenen Oscar Ödülleri, sabaha karşı saat 03.30'da Los Angeles'taki Dolby Theatre'da düzenleneN bir törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu, 'Family Guy' dizisinden tanınan Seth MacFarlane gerçekleştirdi.

Adaylık sayısı olarak bakıldığında en büyük şansa tarihi-drama filmi 'Lincoln' sahip. Steven Spielberg'in yönettiği film 12 dalda Oscar adayı. Ancak törende ibre Ben Affleck'in yönetip oynadığı 'Argo'dan yana oldu.
 
1979 yılında İran'daki ABD büyükelçiliğinin işgali sırasında yaşanan heyecanlı rehine kurtarma operasyonunu anlatan film, son haftalarda adeta ödül yağmuruna tutuldu.
 
Gel gelelim kıyafetlerde ise akıllarda kalan hiçbir "look"un olmamasıydı.
 

 
 Jessica Chastain'in giydiği Armani Prive elbisesi üzerindeki fit duruşu,kızıl saçlarıyla güzel bir uyum yakalamış.Uzun yıllrdır kullanılmayan mücevherler ise bu sene 2013 Oscar töreniyle geri dönmüşe benziyor.


 
 
Jennifer Lawrence Dior Couture straplez elbisesiyle törene katıldı.Elbise tonlarının benzerligiyle dikkat çeken Lawrence ve Chastain  şıklıklarıyla geceyi doldurabilen en iyi ikiliydi.Dior defilesindede çıkan bu kabarık elbise desenli dokusu,pudra yumuşaklığıyla Lawrence'ı masum pamuk prenses havasnda göstermiş.bu tarz dramatik,romantik elbiselerin saç modeli olan alttan topuz ve sarkık küpelerle görüsünü uyumlu bir şekilde tamamlamış.
 

 
Gecenin bir diğer sürprizi ise Dior Couture elbisesiyle Charlize Theron.En begendiğim elbise ve görüntü olarak bence kırmızı halının en üst sırasında yerini alır.V formatında dekoltesi tam yerinde bitmiş.Herkesin uzun saclı olmasına gerek yok der gibi bu iddialı görünümü kaldırmayı başarmış ,makyajına ise hasta oldum diyebilirim.


 
 
Bir hayal kırıklığı'da Anne Hathaway'den geliyor.Prada elbisesiyle son derece demode bir kare yaka ile karsımızda.Gece kıyafetlerinde hiç tercih edilmeyen bu model farklı olunmaya calısılıyor gibi gozuksede goz zevkinide hic okşamıyor.Mücevherlerin geri dönüşü dedik.bu kıyafettede ispatlanıyor.yakalı bir elbiseye kolye &küpe dahil olmak üzere herseyi tak takıştır yaparak oluşturulan bir kombin olmuş.Saçları uzun bir Hathaway'e alışıl oldugumdan mıdır bilmem ama bu kıza uzun saç cok yakısıyordu ...


 
 
Halle Berry,Versace seçimiyle karşımızda.Esmerlere açık renkler daha cok yakısıyor bu bir gercek ama elbisenin geometrik kuplarıda,desen yogunluguda çizgilerin hem dik hemde yatay kullanılması ve beraberindeki kuplar gözümü cok yordu...sizce?
 

 
Jennifer Aniston ve Valentino ayrılmaz bir ikili,Klasik Jennifer Aniston görünümüyle bu kadının bizi  ne zaman şaşırtıcagını merakla bekliyorum.Sevgililerini sürekli degistirmek ,sac makyaj ve stilini degistirmek kadar kolay olmuyor herhalde,bence biraz heyecan lazım.Saçlar bu elbise icin fazla uzun ve fazla açık kalmış hafif bir dagınık topuk elbiseyi daha az kapatırdı diye düsünüyorum.
 
Olivia Munn ise Marchesa elbisesiyle karsınızda.Karsınıza cıkmaması gereken bir vaziyette.üst kısmın oryantalliği ile alt kısmın fazlalıgı olmamıs.kabartılıp sekil verdirilmeye calısılan bu elbise Marchesa olamaz,olmasın diyorum ve elbisenin alt kısmını atmak istiyorum.
 

 
Kristen Steward,Reem Acra elbisesiyle.Alkol masasında rakı,balıgını yarım bırakıp kalkmış oscar törenine gelmis edasında :) saçlar derin mermercinin son dönemlerde kullandığı gibi yataktan kalkıp gelmiş modeli..bunların hepsi Kristen Steward'ın günlük yaşamını özetleyen cümlelerdir.
 



 
Naomi Watts, Armani Prive elbisesiyle ikinci enfes kıyafete sahip.Sırt dekoltesinin orantısı ve tek omuzdan gelen kol modeli adeta büyüledi beni.fit bir kesim ve olması gereken topuzuyla karsınızda.

 

 
Gecenin misafir konukları arasından görüntüler
 
 
 
2013 Oscar Ödüllerini Kazanan Film ve Kişiler:

En İyi Film Oscarı: "Argo"

En İyi Kadın Oyuncu Oscarı: Jennifer Lawrence, "Silver Linings Playbook"

En İyi Erkek Oyuncu Oscarı: Daniel Day-Lewis, "Lincoln"

En İyi Yönetmen Oscarı: Ang Lee, "Life of Pi"

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarı: Anne Hathaway, "Les Miserables"

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarı: Christoph Waltz, "Django Unchained"

En İyi Uyarlama Senaryo Oscarı: "Argo", Chris Terrio

En İyi Özgün Senaryo Oscarı: "Django Unchained", Quentin Tarantino

En İyi Görsel Yönetmen Oscarı: Claudio Miranda "Life of Pi"

En İyi Belgesel Oscarı: "Searching For Sugar Man", Malik Bendjelloul ve Simon Chinn

En İyi Kurgu Oscarı: "Argo", William Goldenberg Yabancı Dilde En İyi Film: "Amour"(Avusturya)

En İyi Animasyon Oscarı: "Brave", Mark Andrews ve Brenda Chapman

En İyi Orjinal Müzik Oscarı: "Life of Pi", Mychael Danna

En İyi Orijinal Şarkı Oscarı: "Skyfall", Adele Adkins ve Paul Epworth

En İyi Yapım Tasarımı Oscarı: "Lincoln"

En İyi Kısa Animasyon Oscarı: "Paperman", John Kahrs

En İyi Kısa Film Oscarı: "Curfew", Shawn Christensen

En İyi Kısa Metrajlı Belgesel Oscarı: "Inocente", Sean Fine ve Andrea Nix Fine

En İyi Ses Kurgusu Oscarı: "Skyfall", Per Hallberg, Karen Baker Landers ve "Zero Dark Thirty", Paul N.J. Ottosson

En İyi Ses Miksajı Oscarı: "Les Miserables", Andy Nelson, Mark Paterson ve Simon Hayes

En İyi Kostüm Tasarımı Oscarı: "Anna Karenina", Jacqueline Durran

En İyi Makyaj ve Saç Oscarı: Lisa Westcott ve Julie Dartnell, "Les Miserables"

En İyi Görsel Efekt Oscarı: "Life of Pi", Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik-Jan De Boer ve Donald R. Elliott .
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder